A most következő részben azt gondold végig kérlek, hogy mi a helyzet a párkapcsolatoddal? Mennyire vagy elégedett? Nagyon fontos, hogy nem a férjedet/feleségedet, barátodat/barátnődet kel értékelned, pontoznod. Azt gondold végi, hogy mennyire vagy boldog a kapcsolatodban? Mennyire tudod „könnyedén” működtetni, vagy mennyire esik nehezedre? Hogyan áll az érzelmi bankszámlátok? Mennyire vannak kompromisszumok a kapcsolatotokban? Mi az, ami jól működik, s mi az, amin változtatnál?

Hogyan tudod még inkább mélyíteni a kapcsolatotokat? Mivel tudod boldoggá tenni a másikat, s ő mivel tud boldoggá tenni? Ha itt csak anyagi javakat tudsz felsorolni, akkor nem vagy jó kapcsolatban! Nem a jó „elvárásokkal” rendelkezel.

Ha jelenleg nem vagy párkapcsolatban, akkor gondold végig a következőket:

  • milyen az ideális társ számodra?
  • milyen az ideális kapcsolat? hogyan működik?
  • mi mozgatja a kapcsolatot?

Fontos! Írd le!

Ha van kapcsolatod, akkor gondold végig, hogyan működtök együtt? Mennyire vagytok összhangban? Mennyire tudtok őszintén beszélgetni egymással? Mit tudsz adni a másiknak? Ő mit tud adni Neked? Mennyire támogatjátok egymást? Mennyire tudsz azonosulni a másik törekvéseivel? Segítitek egymást? Egy jó kapcsolat titka a beszélgetés a kommunikáció! Nem a kiabálás, sérelmek egymás fejéhez vagdosása, hanem a tiszta, egymásra odafigyelő, türelmes kommunikáció. Meghallod, hogy mit mond a másik, megérted az ő nézőpontját, s ő is ugyanígy tesz.