Az álomtablót sokan gyerekes dolognak tekintik, azonban ez az egyik legjobb eszköz arra, hogy az éves célodat folyamatosan a szemed előtt tartsd, s így képes legyél megtartani a fókuszt. 

Az ember képekben gondolkodik. Ha azt mondom, hogy gondolj a rózsaszín elefántra, akkor nem a szó maga fog megjelenni a lelki szemeid előtt, hanem egy rózsaszín elefánt képe. Épp ezért fontos, hogy a céljainkat jelképező képekből álló álomtablót elkészítsd, s folyamatosan az elméd képernyőjén tudd tartani a célképeidet. 

A legjobb módszer az álomtabló elkészítésére, ha teremtesz néhány nyugodt órát magadnak, s először is végig gondolod, hogy mi is adott évre a célod. Vesd papírra akár lista formájában, akár "napló bejegyzésként", mintha már teljesült is volna. 

A következő lépésben keress magazinokban, interneten olyan képeket, amik a megvalósult céljaidat jelképezik, s ragaszd fel egy nagy lapra, s tedd olyan helyre, ahol jól láthatod.

Minden reggel felkelés után és minden este lefekvés előtt állj meg a tablód előtt és nézd végig a képeket, s közben érezd, hogy ez már mind a Tied, minden célod teljesült. 

Nekem is van álomtablóm, s ennek köszönhetően teljesült már több olyan célom, ami azelőtt soha nem jött össze. Szóval ne habozz, szánj egy kis időt magadra és a céljaidra!

Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, vagy egy kis lökésre, inspirációra, jelentkezz az Álomtabló workshopomra.