Általános szabály, hogy ami nem növekszik, az csökken. Olyan, hogy valami változatlanul marad vagy stagnál, jegyezd meg: nincs. Kutatások bizonyítják, hogy a szókincsünk 30 éves korunkig növekszik, utána ha nem képezzük magunkat, nem olvasunk, akkor csökkenni kezd. Ha a szavak mennyisége csökken, akkor nem tudjuk megfelelő módon kifejezni magunkat, a beszédünk, gondolkodásunk elveszti a sokszínűségét, többrétegűségét, s mi marad? Az ühüm, aham, hmmm, s a bosszantó rövidítések, ami szintén megöli az írott nyelvet: LOL.

És a nagy kérdés: Te fejlődsz? Töltesz időt azzal, hogy olvass (nem a napilapra, e-mailekre és Facebookos bejegyzésekre gondolok)? Szánsz időt önmagad fejlesztésére? Nem kell rengeteg pénzt ölnöd abba, hogy tanulhass, hiszen ma már számos forrás elérhető ingyenes a neten. Mikor tanultál meg egy új dolgot utoljára? Mikor voltál egy jó kis tréningen, ahol inspirálódhattál, új emberekkel ismerkedhettél meg?

Tervezd meg, hogy mit fogsz megtanulni az elkövetkezendő 3 hónapban! Milyen könyvet olvasol el? A világ vezető üzletasszonyai minden nap 2-5 óra között töltenek időt az olvasással és az önfejlesztéssel. Ha nem fektetsz időt magadba, akkor nem fogsz fejlődni, akkor nem tudsz előrébb lépni. Jómagam imádok tanulni! Van 4 diplomám, két coach végzettségem, s most is járok rendszeresen képzésekre, tréningekre, konferenciákra, mert az új anyagokból és ismeretekből merítek ötleteket, inspirációt. Tanulj minden nap!

Nézd meg, hogy melyik nyílt tréningem a szimpatikus, s jelentkezz rá! Megéri az önmagadba fektetett idő, energia és pénz.