Az életkerék következő része, amire ránézünk, az a karrier és a munka területe. Mivel karrier coach is vagyok, ezért erről oldalakat tudnék írni, de most ennyire mélyen nem akarok belemenni. 

Számos kérdés van, ami felmerül, amire érdemes őszintén válaszolni:

  • Mennyire vagy elégedett azzal a pályaívvel, amit bejártál eddig? Gondolok itt a tanulmányaidra, az eddigi munkahelyeidre.
  • Azzal foglalkozol, amivel szeretnél? Erre vágytál mindig?
  • Szenvedéllyel és jó kedvvel indulsz el dolgozni?
  • Szomorúság és gyomorgörcs lesz úrrá rajtad, ha a munkádra gondolsz, vagy inkább mosolyogsz?
  • Ha vállalkozóval, akkor elégedett vagy azzal, ahogy a céged működik? Reggelente kiugrasz az ágyból, tettre készen, vagy inkább csak vánszorogsz?

Ha nem a megfelelő munkát végzed, ha nem a megfelelő helyen vagy, akkor könnyen megbetegíthet a stressz, a környezet, a kollégák... stb. Ha úgy érzed, hogy nem a megfelelő úton haladsz, akkor gondold végig a következőket:

Mik a személyes erősségeid? Miben vagy jó? Milyen lehetőségek rejlenek még benned, amiket eddig nem tudtál vagy nem mertél kiaknázni? Milyen feladatokban, élethelyzetekben érzed jól magad? Mikor vagy az elemedben? Mi az, ami felvillanyoz?

Hogyan néz ki az álommunka számodra? Ábrándozz el egy kicsit azon, hogyha semmi nem számítana, ha nem félnél, akkor mit csinálnál legszívesebben? Milyen munkát, feladatot végeznél? Írd le, nagyon részletesen! Mi az, ami miatt még nem valósítottad meg az álommunkád? Ki vagy mi akadályoz ebben? Áss le az akadályok mélyére. Mit találsz ott?

Szánj időt arra, hogy végig gondolod a fenti kérdéseket, s írd is le a válaszokat. 

S mi a helyzet akkor, ha az utadon vagy? Nos, akkor se szabad hátradőlnöd, hanem nézd meg, hogy miben tudsz még jobb lenni? Hogyan tudod még jobban, eredményesebben végezni a munkádat? Milyen új tudásra van még szükséged?

Fogj egy A4-es fehér lapot, s kezdj írni! :-)