Vannak olyan pillanatok az életben, amikor sodornak a mindennapok. Biztos érezted már Te is, hogy nincs időd semmire, pislogsz egyet és már vége is a hétnek. Nos az elmúlt pár hónap nekem ilyen volt. Körbenéztem magamon és már itt is volt a tavasz, pedig még csak nem rég volt szilveszter. Rohantak velem a feladatok, a kötelezettségek, s bár értem el eredményeket, rájöttem, hogy egy lépést se tettem előre a céljaim elérésében. Lehet, hogy ez egy kis túlzás, hiszen számos képzésen és tanfolyamon részt vettem az elmúlt hónapokban, amik mind abban segítenek, hogy eljussak oda, ahova akarok. 

Éreztem, hogy mindenképp kell nyomnom egy reset gombot, mert már a szervezetem is jelzett, hogy nem vagyok éppen a helyes a úton. Ezért vettem egy mély levegőt és leültem, hogy újra definiáljam, mit is akarok igazán és mik a céljaim.

Volt egy klassz két napos tréning, amin egy "utazás" keretén belül végigvezettem a résztvevőket életük útján, aminek a végén összeállt mindenki számára egy terv, amit el akarna érni. Most saját magamat vittem újra végig ezen az úton, s ránéztem arra, hogy milyen értékek vezérelnek, milyen szerepeim vannak az életemben jelenleg, s az egyes életterületeken mi is a helyzet. (Ha Te is szeretnél szembenézni az életed 8 területével, akkor töltsd le az Életkerék auditot).

Azt kellett látnom, hogy bár van némi fejlődés, de nem ott tartok, ahol már tartanom kellene, ezért szükséges volt egy újratervezés. Az alábbi következtetésekre jutottam:

  1. Időnként mindenképp meg kell állni és értékelni kell az utat, amin járok.
  2. Nagyobb fókuszt kell fordítanom a céljaimra.
  3. Végre az életem részévé kell tennem a meditációt, mert ez segít abban, hogy jobb legyen a koncentrációs képességem.
  4. Bár igazán szeretek segíteni, mégis meg kell tanulnom bizonyos helyzetekben nemet mondani, mert szükségem van saját időre.
  5. Nem vagyok rossz a feladatok szervezésében, de még jobbnak kell lennem.
  6. Sokszor visszatartanak a félelmeim, s ez halogatáshoz vezet kulcs tervpontok teljesítésében. Le kell küzdjem a félelmeimet!

Állítsd meg az élet sodrását, mielőtt az áradat végleg elvisz, s egyszer csak azon kapod magad, hogy az élet elment melletted és nem értél el semmit a céljaidból!