A korábbi két bejegyzésemben bemutattam a sikeres nők nyolc szokásából hatot, most pedig jön az utolsó kettő, s plusz egy ráadás. 

7. Tervezz!

A sikeres nők minden hetüket és napjukat pontosan megtervezik. A tervezés során nem csak ad hoc jelleggel járnak el, hanem rendszeresen gyakorolják. A tervezésnek több hatásos módszertana és eszköze létezik, célszerű azt kiválasztani, ami a legközelebb áll hozzád. Amire leginkább figyelni érdemes:

  • Hatásos, ha már decemberben leülsz végig gondolni a következő évedet, s beteszed a naptárba azokat az eseményeket, amik évről évre, hónapról hónapra rendszeresen előfordulnak. Gondold végig a születésnapokat, családi eseményeket, előre tervezhető hosszabb szabadságokat is.
  • Mindig jó, ha legalább 2 hétre előre tervezel a találkozókkal, feladatokkal.
  • Vezess feladatlistát!
  • A magán és céges dolgaid ugyanazon tervezőben legyenek, mert ha kettőt használsz, akkor nagyobb esély van arra, hogy keresztezik egymást az események, vagy elfelejtesz valamit.
  • Minden nap végén nézd meg, hogy mit végeztél el a tervezett feladatokból, s mi lesz a következő napon. Ha valami kimaradt, azt tervezd be.

​Ha szükséged van egy kis segítségre, akkor nézd meg ezt a letölthető tervező mintát: HETI TERVEZŐ.

8. Táplálkozás

Szerintem nem kérdés, hogy a megfelelő táplálkozás mennyire fontos a sikeres nők kutatásai alapján. Nem csak a bevitt étel minősége és mennyisége a lényeges, hanem annak időbeli elosztása, valamint a folyadékfogyasztás. Nem vezet jóra, ha kihagysz étkezéseket, vagy nem iszol elég vizet. Arra figyelj, hogy a cukros üdítők és kávé fogyasztása nem tartozik bele az ajánlott napi 2 l folyadék mennyiségbe. 

Az étkezéseket is célszerű megtervezni, mert akkor kevésbé esel kísértésbe. Nagyon jó applikációk érhetők el már arra is, hogy figyelmeztessen a vízfogyasztásra.

+ 1 Rendrakás

Ez a plusz egy dolog az én megfigyelésem. Azt tapasztaltam, hogy a sikeres nők mindig rendet tartanak maguk körül. Nem csak a munkahelyen, de az otthonukban is. Minden reggel bevetik az ágyat, rend van a szekrényükben, fiókjaikban, a fürdőben és a konyhában stb. Nem csak arra gondolok, hogy nincs kosz és por, hanem rendszerezve van minden, mert így könnyebb megtalálni a dolgokat, s nem kell perceket, órákat vesztegetni arra, hogy keresgéljék azt, amire szükségük van. 

Tehát, tarts rendet magad körül, mert nem a káosz vezet el a sikerhez :-)