A sikeres nő képe sok esetben egyenlő egy üzletasszony képével. Azonban nem csak az tekinthető sikeresnek, aki nagy businesst épít, sok embert irányít. Számomra sikeres az a nő, aki képes az egyensúlyt megvalósítani a hétköznapjaiban, aki boldog életet tud teremteni saját magának. Sikeres az a nő számomra, aki cégtulajdonosként, vezetőként képes megtartani a női energiáit és nem vértezi fel magát férfias jegyekkel, hogy így érjen célt.

Összegyűjtöttem 8 olyan szokást, amit a sikeres nők napról napra, hétről hétre gyakorolnak. Nem mindig szeretik ezeket a szokásokat, de az életük mindennapi részévé tették annak érdekében, hogy elérjék a céljukat. 

1. Kelj korán!

A korán kelésnek megvan az a nagy előnye, hogy reggel sok mindent el lehet intézni, szépen nyugodtan: összerakni a napot, megtervezni a teendőket, tanulni, edzeni. Sokszor küzdök én magam is azzal, hogy 5 órakor felkeljek, s időnként elkövetem azt a hibát, hogy ha fel is kelek, akkor visszafekszem. Olyankor az újraébredés után nem igazán érzem jól magam, mert elvesztegettem 2 órát, amit fel is használhattam volna pl. arra, hogy megírjak egy blogbejegyzést. 

Érdemes elkezdeni hozzászokatni magad a korán kelés gondolatához, mert jelentős hatása van a produktivitásra. Döntsd el, hogy holnaptól 1 órával korábban kelsz fel, s azt is tervezd meg, hogy mit fogsz csinálni ebben a plusz 1 órában.

2. Olvasni, olvasni

Az intelligens és sikeres nők sokat olvasnak. S itt most nem a magazinok olvasására gondolok. Ezeknek is megvan a maguk helye és szerepe, jómagam is szeretem a színvonalas női magazinokat. Elsősorban itt most a valódi, kézzel fogható könyvek olvasásáról van szó. Ahhoz, hogy ismereteinket, szókincsünket, kreativitásunkat növelni tudjuk, nélkülözhetetlenek a könyvek. Aki igazán fejlődni akar, az akár heti 1 könyvet is elolvas. Nekem sokszor sikerül, de azért vannak olyan hetek, amikor nem. Személy szerint én imádok olvasni, s általában párhozamosan olvasok 1-2 szakirodalmi és 1 szépirodalmi könyvet. 

Készíts egy kívánságlistát magadnak: mik azok a könyvek, amiket az elkövetkezendő 6 hónapban el akarsz olvasni? Rangsorold, s vágj bele, olvass! Az a plusz 1 óra, ami az előző szokás gyakorlásából származik, erre is kiválóan felhasználható.

3. Teremts Én-időt magadnak!

Minden nőnek szüksége van arra, hogy egy kicsit Önmagával foglalkozzon. Az Én-idő nagyon fontos ahhoz, hogy az életegyensúly megteremthető legyen. Időről időre szükséged van arra, hogy feltöltődj, hogy csak önmagaddal törődj. Sokan úgy érezhetik, hogy ez önzőség, mert akár a családtól veszik el az időt. Viszont azt érdemes végig gondolni, hogy minek örül a család? Annak, ha kapnak egy zsörtölődős, mindig ideges anyut, feleséget, testvért stb, vagy ha a kiegyensúlyozott, mosolygós énedet? Nos az Én-idő beiktatása ez utóbbit tudja megteremteni. Az ÉN-idő lehet egy klassz wellness nap, 1-2 órás edzés, vagy napi 30 perc naplóírás, filmnézés, olvasás stb. Bármi, ami segít Neked abban, hogy a lelki egyensúlyt meg tudd teremteni.

Találd meg tehát azokat a tevékenységeket, amik segítenek Neked, s teremtsd meg az időt rá. Hidd el, megéri!